Lovačko udruženje „Glasinac“ Sokolac: Spremni za novo tradicionalno druženje lovacaLovačko udruženje „Glasinac“, i ove godine, biće domaćin tradicionalnog okupljanja lovaca na Romaniji. U okviru dvodnevnog druženja, 21. i 22. decembra, biće upriličeno prigodno lovačko veče i organizovan lov na divljač.

Predsjednik Udruženja Strahinja Bašević kaže da se, pored pobratimskog Lovačkog društva „Lazarevo“, očekuje veliki broj gostiju.

– Dolazak su potvrdili i lovci iz Čačka, Užica, Višegrada, te susjednih gradova Rogatice i Han Pijeska. U planu je da u subotu, 22. decembra, organizujemo lov po sekcijama, a sutradan zajednički. Trenutno je sezona lova na divlju svinju, šakala, lisicu i vuka, a vršiće se na različitim lokacijama. Prethodno, 21. decembra, upriličićemo jedno lovačko veče i druženje sa gostima. Kao i prethodnih godina, tokom zabave, organizovaćemo tombolu, i mogu da otkrijem da će prva nagrada biti štene lovačkog psa, vrhunskog porijekla, koje poklanja jedan naš prjatelj iz Užica – najavio je Bašević.

Lovačko Udruženje „Glasinac“ Sokolac trenutno broji 220 članova.

Autor: Jelena Marinković, www.opstinasokolac.net

Podijeli