Manifestacija „Proljećne svečanosti“ obuhvata dvije komplementarne manifestacije, i to „Vaskršnje svečanosti“ i „Đurđevdanski uranak“.

Organizator

Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ Sokolac , uz učešće partneskih organizacija: SPKD „Prosvjeta“ RS – OO Sokolac i UG “Aurora“ Sokolac i svih drugih partnersko-saradničkih organizacija koji se odazovu na poziv Ustanove, kao glavnog stejkoldera manifestacije.

Opis manifestacije

Manifestacija se od 1998. godine tradicionalno organizuje, strukturišući oko svojih programskih sadržaja uglavnom mlade stvaraoce animirane (u skladu sa njihovim pojedinačnim talentima i afinitetima) oko sekcija i kreativnih radionica iz više oblasti umjetničkog izražavanja (dramski, književni, literarni i likovni).

Poseban dio programa manifestacije je posvećen aktivnostima volonterskih grupa mladih na planu očuvanja i uređenja okoline, uz organizaciju završne svečanosti u sklopu realizacije tradicionalnog planinarskog pohoda do Crvenih stijena i Novakone pećine. Ovaj događaj okuplja ljubitelje planinarenja i planinarska društva iz užeg i šireg okruženja.

Podijeli