Firma „SBS promet“ uložila je 700.000 KM u Etno-konobu „Kum“, u blizini Sokoca, koja će do sredine decembra proširiti restoranski dio za 70 mjesta, a do Nove godine izgraditi tri nove drvene kućice apartmanskog tipa.

Vlasnik konobe Zoran Jelić navodi da su u toku radovi i ulaganja u proširenje restoranskog dijela i izgradnju drvenih kućica u etno-stilu, uz restoran, na zadovoljstvo mnogobrojnih gostiju koji su posjetili ovaj objekat.

On najavljuje da će do proljeća u proširenje turističko-ugostiteljske ponude konobe „Kum“ biti uloženo ukupno 820.000 KM, prema sadašnjim računicama menadžmenta sokolačke firme „SBS promet“.

Do Nove godine biće obezbijeđeno 25 novih ležajeva za smještaj gostiju u tri drvene kućice u etno-stilu korisne površine 50 metara kvadratnih, koje u prizemlju imaju malu kuhinju, kupatilo, toalet i dnevni boravak, a na spratu sobe sa pet-šest ležajeva.

Jelić ističe da ovaj ugostiteljski objekat trenutno raspolaže sa sedam ležajeva, a na proljeće će biti izgrađene još tri slične kućice.

On napominje da je u toku i proširenje restoranskog dijela i da će do polovine decembra konoba „Kum“ dobiti još 70 mjesta za posjetioce restorana.

Gostima su trenutno na raspolaganju dvije sale, a treća je u izgradnji, tako da će od Nove godine restoran moći da primi 250 gostiju.

„U sklopu konobe imamo i salu za seminare sa 60 mjesta, za proslave rođendana, krštenja i slična porodična okupljanja, a koriste je i nevladine organizacije za promociju projekata“, precizira Jelić.

Konoba je ugostila mnogo popularnih ličnosti iz svijeta filma i estarde, a na posebnom panou u etno-stilu nalaze se fotografije osoblja sa glumcima Nebojšom Glogovcem, Vojom Brajovićem, te estradnim zvijezdama Jelenom Tomašević, Željkom Samardžićem i drugim.

U „Kumu“ se nadaju da će gosti koristiti apartmane nakon opremanja, naročito od proljeća, kada menadžment konobe za goste priprema posebnu ponudu – vožnju na iznajmljenim četvorotočkašima po izazovnim terenima Romanije.

Vlasnik „Kuma“ napominje za Srnu da je restoran izgrađen u etno-stilu i da su na meniju jela tradicionalne kuhinje romanijskog kraja.

„Najveća posjećenost restorana je u ljetnjoj sezoni, zahvaljujući tome što se nalazi uz magistralni put koji povezuje sjeverni dio Srbije i sjeveroistočni dio BiH sa Crnom Gorom“, kaže Jelić.

On očekuje da će velika posjećenost biti nastavljena i tokom zimske sezone na Jahorini, koja je udaljena od Sokoca 45 kilometara, zbog čega planiraju da obezbijede redovan prevoz gostiju do planine.

U ovom turističko-ugostiteljskom objektu ističu da imaju podršku Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i opštine Sokolac i da će, zahvaljujući toj saradnji, u „Kumu“ sve biti spremno za početak turističke sezone na Jahorini i novogodišnje praznike.

IzvorSRNA
Podijeli