Najaktuelnija tema ovih dana u našem malom gradu, a na radost svih građana, jeste početak izgradnje hotela. Naime, Sokolac će u skorijoj budućnosti dobiti luksuzni hotel sa četiri zvjezdice, što, ne samo da će uticati na turizam, već će doprinijeti kompletnoj slici grada. Vlasnik hotela je Sokočanin Milan Jolović Legenda, a suvlasnik Milan Ćebić.

Prema riječima Milana Jolovića, hotel će zadovoljavati sve ugostiteljske potrebe, a investicija je oko milion konvertibilnih maraka.

– Površina objekta biće oko 1.300 metara kvadratnih, a najvažniji sadržaji će biti:  restoran, bazen, wellness aranžman, đakuzi, dvije finske saune, slana soba, teretana i dvadeset soba, tačnije četrdesetak kreveta. Finansijska sredstva većinom obezbjeđujemo iz ličnog budžeta te putem kreditnih zaduženja – rekao je Jolović.

On smatra da Sokolac ima dovoljno turističkog potencijala, koji nažalost nije dovoljno iskorišten.

– Iz tog razloga odlučio sam da se ovim hotelom usmjerimo ka poboljšanju sportsko- rekreativnog i tranzitnog turizma. S tim u vezi birali smo lokaciju kod tranzitnog puta, koji je vodi do raskrsnice najznačajnijih puteva u Srpskoj. Moja supruga, koja je bila nekadašnja vrhunska atletičarka bivše Jugoslavije, kontaktiraće sve sportske saveze, te očekujem da ćemo u našem gradu za goste imati olimpijske, evropske i svjetske sportiste. Oni će imati mogućnost da se ovdje pripremaju za takmičenja jer Sokolac nudi dobre sportske terene, počevši od tartan staze pa dalje. Naravno, hotel će biti otvoren za sve turiste, putnike i naše sugrađane – poručio je budući vlasnik luksuznog hotela.

Jolović je dodao da Sokocu nedostaju smještajni kapaciteti i izrazio je nadu da će novi hotel biti simbol našeg grada, kao što je to bio nekadašnji Hotel Romanija, koji je već duži period devastiran.

– Hotel „Romanija“, koji je otvoren pred početak održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu, bio je kulturno stjecište svih stanovnika. Iako je bilo više neuspješnih pokušaja njegove obnove, nisam ušao sa predrasudama u posao. Imam jasnu viziju i vjerujem da ćemo ovom investicijom doprinijeti svima – ističe on.

Podršku za izgradnju novog hotela pruža lokalna zajednica, na čelu sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom, te direktor ZDP Elektrodistribucija Pale, Ljubomir Mrda, koji omogućava izmještanje trafoa sa prostora gdje će se isti nalaziti.

Do kraja građevinske sezone u planu je da objekat bude pokriven, kako bi se u zimskom periodu mogli obavljati poslovi koji se odnose na enterijer. Prva faza poslova, koja podrazumjeva završetak eksterijera, trebalo bi da bude gotova do septembra iduće, a svečano otvaranje 2019. godine, kako bi sve bilo spremno za početak Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, čiji će domaćin biti opština Sokolac.

PišeJelena Marinković
Podijeli