JU Turistička organizacija „Sokolac“ je, u cilju promocije turističke ponude opštine Sokolac, izradila prvo izdanje turističkog vodiča uz podršku načelnika Opštine Sokolac, gospodina Milovana Bjelice. Kroz podršku radu TO posvetio je veći značaj mogućnostima razvoja turizma kao privredne djelatnosti.

Vodič je odštampan u tiražu od 2000 primjeraka, na srpskom i engleskom jeziku, a biće dostupan i u elektronskoj formi na sajtu turističke organizacije. Finansiran je iz sredstava koja je TO „Sokolac“ obezbijedila iz projekta „Izrada turističkog promo materijala“, od strane Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

U vodiču su predstavljeni svi segmenti turizma koji su zastupljeni na našoj teritoriji, prirodne ljepote i kulturno – istorijsko nasljeđe, kao i subjekti koji su organizatori manifestacija i nosioci turističke ponude.

Kroz ovaj projekat dolazi do izražaja sve bolja saradnja i koordinacija privatnog sektora u kreiranju turističke ponude s javnim sektorom, koji je prepoznao važnost uređenja lokalne infrastrukture za funkcionisanje i razvoj turizma, kao i uloga turističke organizacije u koordinaciji i promociji lokalnih vrijednosti u kontekstu turističke upotrebne vrijednosti i doprinosa stvaranju prepoznatljivog turističkog identiteta.

Podijeli