U razvoj sportske infrastrukture uložena su značajna sredstva što je u velikoj mjeri poboljšalo uslove za masovno bavljenje sportom i razvoj sporta i sportske kulture.

Na gradskom stadionu „Bara“ izgrađena je savremena tartan staza što omogućava organizovanje svih oblika atletskih manifestacija, uključujući i međunarodna atletska takmičenja. Izgrađeni sportski tereni i objekti, uključujući i dvije sportske dvorane, trim stazu i okolne terene (Brezjak, Ravna Romanija, Taline) uz povoljnu nadmorsku visinu, pružaju odlične uslove za organizovanje bazičnih priprema za većinu sportova.

Sokolac je već postao značajno mjesto u kome se održavaju pripremni kampovi za mlade sportiste (atletičare i fudbalere), što stvara mogućnost bržeg razvoja sportskog turizma. Ovome treba dodati i gotovo idealne uslove za razvoj sportova na snijegu ( Ravna Romanija, Puhovac, tereni u bližoj okolini grada), posebno u nordijskim disciplinama. Snažan zamajac razvoju sporta svakako daje novoizgrađena sportska dvorana i sportska infrastruktura (tereni za odbojku, košarku i rukomet, odnosno mali fudbal), koja je izgrađena za potrebe održavanja Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) čiji je domaćin bio Sokolac u julu 2011. godine.

Podijeli